Og ventetiden på vuggestueplads er…

Baby K fylder snart fire måneder. Fra hun er fire måneder, opsparer vi anciennitet op i de vuggestuer, hun er skrevet op til. Derfor har vi været på rekognoscering for at finde dét sted, der skal tage sig af hende i de fleste af hendes vågne timer. Det er lidt pres at tænke på, at hun til efteråret skal afleveres et sted hver morgen. Men sådan er det jo. Og så er der det med ventetid på vuggestueplads.
Et af de steder, vi har kigget på, er en Rudolf Steiner vuggestue. De holdt åbent hus kort før jul, hvor baby K blev skrevet op. Vi kunne ringe og få hendes plads på ventelisten at vide i går. Og svaret var en smule nedslående: Hun kan forvente at starte vinteren 2018. 2018??!!

Hun er heldigvis også skrevet op til et par kommunale vuggestuer, hvor ventelisten er mere realistisk.

Men hvorfor overhovedet holde åbent hus, når der ikke er plads før hun næsten skal starte i børnehave?

Vi har heldigvis fundet et andet hyggeligt sted. Her er hun “kun” nummer 24 på listen 🙄

4 comments

 • Hvilke har I skrevet hende op til, hvis man må spørge? Vi bor jo i samme område, så meget rart, hvis I har gjort benarbejdet 😉 Min kæreste er lun på Rudolph Steiner, men det kan vi vist godt skyde en hvid pil efter – hvilket jeg dog ikke har noget mod 😉

  • RS kan I godt glemme 😉 Med mindre I vil lade jeres barn (dreng eller pige??) starte ét sted og så flytte til Steiner, når der bliver plads 🙂
   Vi har skrevet op til flerbørnsdagpleje (Der er fem i området) og Små børns asyl (som ikke har noget med asylcenter at gøre).

   • Jeg har en dreng 🙂

    Jeg er personligt ikke så hooked på RS, så det passer mig fint, at ventelisten er lang 😉

    En af mødrene i min MG taler også varmt om flerbørnsdagpleje, og det kunne meget vel være det kompromis, min kæreste og jeg ender på (jeg er mest til VS, han mest til DP). Men er ventelisten til dem ikke lang?

    Synes, det er en jungle, så tak for tip!

    /Maria

    • Det virkede altså som et prægtigt sted, RS. Der var virkelig rart at være og ikke så hippie-agtigt, som jeg havde “frygtet”. Nå, men det er jo lige meget nu.
     Flerbørnsdagpleje har samme ventetid som de fleste vuggestuer. Der er vist 130 på fordelt til 140 pladser på fem forskellige lokationer. Det er nogenlunde det samme som alle andre steder.
     Ulempen er vist bare, at baby/barn så ikke er selvskrevet til en børnehaveplads, når den tid kommer. Det er de i de integrerede instituioner.

Submit a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *