Hvilken barnevogn skal jeg vælge?

Jeg kan godt lide at nørde ting. “Hvordan er Nilfisk støvsugere?”, “Hvilken vinduespudser skal jeg vælge?” og “Hvilket hotel skal jeg bo på i Berlin?”.

Som vordende far åbner der sig et helt nyt emne, man kan nørde løs i. Der er dels de materialistiske spørgsmål som: Hvilken barnevogn skal jeg vælge og hvilken babyalarm er bedst? Til de mere bløde værdier som: Hvor længe sover et spædbarn? Og “Kan man rejse med en nyfødt?”.

Men lad os vende tilbage til det med barnevognen. For det var det første kapitel i børnebogen, som skulle skrives. Og der er åbenbart lige så mange holdninger til dette, som der er forældre. Sådan da. Skulle vi vælge en kombivogn eller barnevogn? Det var første udfordring. Kombivognen er nem at have med, og hvis vi på et tidspunkt skulle finde på at købe en bil, stiller den ikke specielt høje krav til pladsen i bilen. Derudover kan barnet vokse og vokse i den, så man til sidst kan bruge den til klapvogn. Deraf navnet kombi. Smart. Til gengæld skulle den være rigtig dårlig at sove lur i, og man skal eftersigende købe en, ja, barnevogn, når barnet vokser ud af kombivognens “sovekasse” (Det hedder det vist ikke – kender ikke forældre-lingoen endnu).

Så var der barnevogn: Stor, halvklodset, kan ikke være i en lille bil. Men til gengæld kan barnet sove i den indtil det ikke sover lur mere. Også smart. Og hvad gør man så? Man tager forbi Danmark Barnevogne på Amager, som efter sigende skulle være de billigste forhandlere af Emmaljunga. Her blev vi hurtigt overbevist om, at vi skulle købe en Emmaljunga barnevogn. Vi faldt for deres “Big star surpreme”, som mest af alt lyder som en burger, men altså er en mobil barneseng.

“Hvilket stel skal man vælge til sin barnevogn?” tænker du så. Der er fast stel og så et stel med drejelige hjul. Vi endte med sidstnævnte, da det faste stel ifølge en fælles bekendt er “For folk, der bor i Jylland”. Det gør vi ingenlunde.

Så var der det med farven. Jeg var mest på den mørkegrå. Den var altså flot. Min kæreste var mest til den sorte. Forhandleren kom min kæreste til undsætning: “Hvis I tager den sorte med mønster i inderforet, kan I få den 1.500 kroner billigere”. Det kunne jeg ikke stå for, så sort it is.

Nu står vognen i deres kælder og venter på, at den skal beboes af hende den lille, som inden længe skal møde Amager/Danmark/Verden for første gang.

Pyha – det er altså en helt ny verden at skulle sætte sig ind i. Og det kan svært at vide, hvor man skal starte. Men så snart den sorte babyvarevogn er taget i brug, skal jeg nok fortælle, hvordan det går.

Næste stop: “Hvilken babyalarm er bedst?”.

Submit a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *