Barsel: Fire ugers ferie uden dårlig samvittighed

Jeg føler mig meget priviligeret. Jeg arbejder nemlig et sted, hvor far har mulighed for fire ugers barsel efter barnets fødsel. Og 2,5 måneder på et senere tidspunkt. Hvis far altså har lyst. Og det ville være dumt, ikke at tage det.
Min ven Jesper skrev et indlæg om fædre på barsel i går. Han står bag bogen og bloggen Farbarsel.dk. Du kan læse indlægget her.

Hans indlæg om at fædre burde tage mere barsel og mødte burde give slip satte mine tanker i gang. For hvad er det egentlig, der er så fedt ved at have far-barsel?

Indtil nu har jeg holdt de første to af fire ugers barsel. Og det har været som at have ferie. Men uden dårlig samvittighed. Man kan bure sig inde og bare koncentrere sig om sin lille nye familie. Man behøver (orker) ikke at gå på museum, shoppe og tage ud at spise, som man normalt gør i en ferie. Vi skal bare være os. Og det er fantastisk.

Til næste år holder jeg anden del af min barsel. Først hele juli sammen med mor (barnets, ikke min) og så halvanden måned, hvor vi bare skal gå herhjemme og hygge os, tage til babysalmesang, i fædregruppe (hvis vi finder en) og zoologisk have. Nøj, jeg kommer til st glæde mig. Men lige nu nyder jeg nuet og hyggen herhjemme i barselsreden!

Submit a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *